Medya ve Sinema-TV

Akbank Kısa Film Festivali 2024 Ödülleri verildi

25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen 20. Akbank Kısa Film Festivali'nde ödül alan filmler açıklandı.

Akbank Kısa Film Festivali 2024 Ödülleri verildi

20. Akbank Kısa Film Festivali, 25 Mart – 4 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.

20. Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal ile uluslararası kategorilerde düzenlenen Yarışma Bölümü ise bu yıl 71 ülkeden toplam 2421 kısa film başvurusuna ev sahipliği yaptı. 

Festivalde 41 ülkeden 96 kısa ve iki uzun metraj film gösterildi.

Ceyda Düvenci’nin sunuculuğunu üstlendiği 20. Akbank Kısa Film Festivali Ödül Töreni, sinema dünyasından isimlerin ve kalabalık bir konuk topluluğunun katılımıyla 4 Nisan Perşembe akşamı gerçekleşti.

20. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ

  • Ulusal Yarışma En İyi Kısa Film Ödülü:  Evcil - Deniz Uymaz
  • Ulusal Yarışma Mansiyon: Zarafet ve Şiddet Arasında - Şirin Bahar Demirel
  • Uluslararası Yarışma En İyi Kısa Film Ödülü: A Kind of Testament - Stephen Vuillemin
  • Uluslararası Yarışma Mansiyon:  Oyu - Atsushi Hirai
  • Uluslararası Yarışma Mansiyon:  The Two Lives of Sepideh - Soha Niasti
  • Genç Bakışlar En İyi Kısa Film Ödülü: Eve Dönüş - Demir Demirbağ
  •  Genç Bakışlar Mansiyon: iki Mavi - Mahur Uslu
  • Forum En İyi Senaryo: Rüyamda Ama - Burcu Aykar
  • Forum Mansiyon:  Tarla Fareleri - İlayda İşeri

Törende sahnede konuşma yapan Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı “Akbank Sanat, 30. yaşını geride bırakırken, ulusal ve evrensel mirasa sahip çıkma kararlılığını koruyor. 20’nci yılını kutladığımız Akbank Kısa Film Festivalimiz de bu mirası gelecek nesillere aktarmak ve sanatı yaşatmak adına kritik bir rol oynuyor. Her sene büyüyen ve güçlenen festivalimiz yolculuğunu yeni değerlerle sürdürecek. Akbank Sanat olarak topluma değer katma sürdürülebilirlik vizyonumuzla, ülkemizin kültür ve sanat damarlarını beslemeye, Türkiye ile küresel sanat evreni arasında bir köprü kurmaya ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu, Ulusal Yarışma ‘Festival Kısaları’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Deniz Uymaz’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Evcil’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Şirin Bahar Demirel’in yaptığı ‘Zarafet ve Şiddet Arasında’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Oyuncu Mehmet Günsür, yönetmen Tahmina Rafaella, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu Uluslararası Yarışma ‘Dünyadan Kısalar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü, Stephen Vuillemin’in yönetmenliğini yaptığı ‘A Kind of Teastament’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Atsushi Hirai’nin yaptığı ‘Oyu’ ve yönetmenliğini Soha Niasti’nin ‘The Two Lives of Sepideh’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Oyuncu Melisa Şenolsun, yapımcı Müge Büyüktalaş ve yönetmen Sinan Kesova’dan oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Genç Bakışlar’ Bölümü En İyi Kısa Film Ödülü’nü yönetmenliğini Demir Demirbağ’ın yaptığı ‘Eve Dönüş’ kazandı. Aynı kategoride yönetmenliğini Mahur Uslu’nun yaptığı ‘İki Mavi’ Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Bu yıl 752 senaryonun başvurduğu, yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer’den oluşan ana jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu ‘Forum’ Bölümü En İyi Kısa Film Senaryo Ödülü’nü Burcu Aykar ‘Rüyamda Ama’ isimli senaryosuyla kazandı. Aynı kategoride İlayda İşeri’nin ‘Tarla Fareleri’ isimli senaryosu Mansiyon Ödülü’nün sahibi oldu.

Yorumlar